LABDARÚGÁS – A Valencia minimum 50 millió eurót akar Villáért

A Valencia 50 millió euróban állapította meg a csapat csatárának, David Villának a minimális vételárát – értesült a Marca című sportnapilap keddi száma. Május vége óta olyan klubok érdeklődnek a spanyol válogatott játékos iránt, mint a Real Madrid, a Barcelona és a Manchester City.

Villa ügynöke, Jose Luis Tamargo hétfőn találkozott a Valencia vezetőivel, hogy kliense jövőjéről beszélgessen. A csapat elöljárói világossá tették: a klasszis – aki a legutóbbi idényben 28 gólt lőtt az együttesben – nem mehet sehová, hacsak nem érkezik egy minimum 50 millió eurós ajánlat érte.

A Marca információi szerint a Realnak már nem létkérdés, hogy leigazolja a csatárt, mivel nemrégiben leigazolták Karim Benzemát az Olympique Lyontól, így a Barcelona lépett az elsőszámú esélyes szerepébe.

A katalánok elnöke, Joan Laporta azt mondta: mindenképpen szeretnének egy támadót igazolni, mert elképzelhető, hogy Samuel Eto’o elhagyja a csapatot, pedig a Barca szerződéshosszabbítást ajánlott a kameruni játékosnak. Több nagy európai klub is érdeklődött Eto’o iránt, de sokan megszakították a tárgyalásokat, miután kiderült, mennyit kéne fizetni a csatár szolgálataiért.

A kérők között volt a Manchester City és az AC Milan is, de az előbbi hétfőn leigazolta Carlos Tevezt a Manchester Unitedtől, utóbbi pedig előrehaladott tárgyalásokat folytat a Sevillával Luis Fabianóról.