LABDARÚGÁS – A nemzetközi kupaszereplés a cél a Fradinál

A következő idényben a nemzetközi kupaszereplést érő helyek megszerzése a tét a Ferencváros csapatánál – mondta a Független Hírügynökségnek Ferenczi István, a zöld-fehérek játékosa a klub csütörtök délutáni sajtótájékoztatója után, ahol az együttes új mezét mutatták be.

“Hosszú időnk nincs a felkészülésre, mert tovább tartott az NB II két héttel. Nem hiszem, hogy a rövidebb felkészülés különösebb gondot okozna, nagyon bízunk a jó rajtban, az sokmindent meghatároz” – vélekedett a csatár.

A nyári átigazolási szezonban több új játékos is érkezett a csapatba, de a Fradi vezérigazgatója, Berki Krisztián szerint még három focista érkezik a gárdához. Avezetők még mindenképpen szeretnének leigazolni egy külföldi csatárt, valamint két középpályást, akik közül az egyik mindenképpen magyar lesz. Az új igazolásokról Ferenczi István azt mondta: “Nagyon keveset edzettünk még együtt, két edzőmeccsen léptek pályára, de szerintem vannak olyan jó képességű játékosok, hogy nem kell megvárni az ősz közepét, amíg beilleszkednek”.

A sajtótájékoztatón bemutatták az FTC új mezét, amely a csapat 110 éves fennállása alkalmából készült. A nyak hátsó részén Ferencváros felirat jelzi, hogy a mez – a legnagyobb csapatokhoz hasonlóan – kifejezetten a Fradinak gyártott. A gallér belső részén a klub fennállásnak dátumai szerepelnek (1899-2009). “Az új mez anyaga nagyon jó, de ez a tavalyi szerelésről is elmondható. Ami újdonság, hogy a tarkó részbe bele van hímezve a Ferencváros felirat, ami hasónlít az igazi nagy klubok mezéhez” – mondta az új mezről Ferenczi István.