LABDARÚGÁS – A Milan amerikai védőt igazolt

Az AC Milan nagy meglepetésre kedden leigazolta a Standard Liege amerikai hátvédjét, Oguchi Onyewut. A Konföderációs Kupán az Egyesült Államok színeiben pályára lépett játékosnak lejárt a szerződése a belga alakulattal, és mivel rendelkezik belga útlevéllel, ezért nem számít majd nem európai uniós játékosnak a piros-feketék keretében.

A 27 éves védő hároméves szerződést kötött a milanói együttessel, de ez az igazolás biztos nem nyugtatja meg a csapat feldühödött szurkolóit, akik hétfőn a Milan tréningkomplexuma előtt tiltakoztak – randalíroztak – az átigazolási politika ellen.

“Ez a tranzakció is bizonyítja, hogy az AC Milan hihetetlen jó viszonyt ápol a Standard Liege-zsel, különösen a csapat alelnökével, Luciano D’Onofrióval” – olvasható az olasz klub hivatalos honlapján.

A 38-szoros amerikai válogatott Onyewu Washingtonban született nigériai szülők gyermekeként, de profi pályafutását nem egy amerikai csapatban, hanem a Metzben kezdte 2002-ben.

2003-ban a Metz kölcsönadta a belga La Louviere gárdájának, és az ott mutatott formájának köszönhetően került a Standardhoz, amellyel két bajnoki címet is ünnepelhetett az évek során. 2007-ben egy kis idejig az angol élvonalban szereplő Newcastle Unitednél is játszott kölcsönben, de mindössze 11-szer lépett pályára.

Azok után, hogy Kaká 64 millió euróért eligazolt a Real Madridba, ez az igazolás aligha csillapítja le a Milan ultráit. Hétfőn ugyanis körülbelül 300 fanatikus azt követelte a csapat vezetőitől, hogy nagy neveket szerződtessenek a csapathoz.Sporthírek