LABDARÚGÁS – A megvert férfi szerint Gerrard ütötte meg először

Szerdán tovább tárgyalták a Liverpool csapatkapitánya, Steven Gerrard ügyét a bíróságon, ahol garázdasággal vádolják. A vád szerint a klasszis – és több társa – tavaly decemberben egy éjszakai bárban megverte a 34 éves Marcus McGeet, aki szerdán azt vallotta, hogy Gerrard ütötte meg először.

A 29 éves középpályás barátaival éppen a Newcastle United elleni 5-1-es győzelmet ünnepelte, amikor kitört a verekedés. A játékos tagadja a garázdaság vádját.

“Arra emlékszem, hogy ütések záporoztak felém” – mondta a bíróságon McGee. A férfi nem tudta, hogy ki ütötte meg először, “de miután megnéztem a biztonsági kamera felvételeit, egyértelművé vált, hogy Gerrard ütött meg, többször is, talán háromszor”.

A verekedés azután tört ki, hogy Gerrard el akarta kérni a cd-lejátszó távirányítóját, de a későbbi sértett nem volt hajlandó teljesíteni a focista kérését. A középpályás ezután feldúlva távozott, majd hat perccel később visszatért McGeehez. Ekkor Gerrard egyik barátja, John Doran elkezdte lökdösni a 34 éves üzletembert. “Ezután Gerrard is elvesztette az önkontrollját, elkezdett ütlegelni, olyan sebességgel és technikával, mint egy profi bokszoló” – hangzott el a bíróságon.

“Amikor láttam, hogy felém közelít, meg sem fordult a fejemben, hogy ebből verekedés lesz, hiszen ő híres ember” – válaszolta McGee Gerrard ügyvédjének kérdésére. Az üzletember elmondása szerint a focista nagyon agresszívan kérte el tőle a távirányítót.

Gerrard hat társa már elismerte a garázdaság vádját, így már csak Gerrard ügyét tárgyalja a bíróság.