LABDARÚGÁS – A Manchester meghosszabbította az ír tehetség szerződését

A Manchester United három évvel meghosszabbította a fiatal ír tehetség, Darron Gibson szerződését, így a válogatott játékos 2012-ig biztos a klubnál marad.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a jövőben is a United játékosa lehetek” – mondta a 21 éves labdarúgó a klub hivatalos honlapjának mielőtt a csapat megérkezett volna az ázsia túra első állomására, Malajziába. A “vörös ördögök” az előszezonban Ázsiában készülnek fel az új idényre, és Malajzia mellett Indonéziában, Dél-Koreában és Kínában is pályára lépnek.

“Az előző szezonban megkaptam a lehetőségeimet, és meg is próbáltam élni velük. Remélem ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog” – tette hozzá Gibson, aki Sir Alex Ferguson nagy kedvence.

A játékos az előző idényben 14-szer kapott lehetőséget a skót mestertől, és nagy szerepet játszott a Manchester Ligakupa győzelmében. A középpályás három gólt is lőtt, de Ferguson szerint az idei szezonban még jobb lehet az ír tehetség. “Darron azon fiatal játékosok egyike, akik bebizonyították, helyük van az első csapatban” – jelentette ki a tréner.

“Bár nem mutathatta meg sokszor a tehetségét a felnőttek között, de a kemény munkája bebizonyította számomra, hogy lehet rá számítani” – magyarázta Ferguson.