LABDARÚGÁS – A Manchester fiatal francia játékost igazolt

A Manchester Unitedben folytatja pályafutását a Girondins Bordeaux fiatal szélsője, Gabriel Obertan, aki szerdán mindenben megegyezett az angol klubbal és az orvosi vizsgálatokon is átesett. A 20 éves csatár négy évre kötelezte el magát a “vörös ördögökhöz”.

Obertan a harmadik új ember Sir Alex Ferguson csapatában. A skót menedzser – elmondása szerint – már régóta figyelte a támadó produkcióját. A fiatal játékos – aki már az U16-osok, U17-esek, U18-asok, U19-esek és U21-esek között is magára ölthette a francia válogatott mezét – nagyon örül, hogy a Manchesterben folytathatja a pályafutását.

“Gabriel olyan játékos, akit már néhány éve szemmel tartunk, de eddig sajnos hiába próbáltuk leigazolni, a tanulmányai mindig közbeszóltak” – mondta Ferguson a United hivatalos honlapjának. “Boldogok vagyunk, hogy végre sikerült megszereznünk, mert nagyon jó focistának tartjuk. Szeretünk fiatal játékosokat igazolni, akik nálunk sokat fejlődhetnek, biztos vagyok benne, hogy két év alatt Gabriel is rengeteget fog tanulni” – folytatta a mester.

“Boldog vagyok, hogy a Manchester Unitedbe igazoltam. Hatalmas lehetőség számomra, hogy egy ilyen remek klubban játszhatok. Nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek, már alig várom, hogy megmutathassam, mit tudok” – jelentette ki Obertan.

A szélső jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik, így most még nem tud csatlakozni a felkészülés elején járó kerethez. Obertan átigazolási árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.