LABDARÚGÁS – A gazdasági válság ellenére is épülni fog az új FTC-stadion

A nemzetközi gazdasági válság ellenére a terveknek megfelelően jövőre megkezdődik az új FTC-stadion építése – közölte kedden az FTC Labdarúgó Zrt. Az angol befektetők reményei szerint a fejlesztés két-három év múlva befejeződik, a Ferencváros pedig folyamatosan új kereskedelmi lehetőségekhez jutva növelheti bevételeit.

A közlemény szerint a befektetői hálózat stabil, egyebek között azért, mert több országban vannak érdekeltségei. A Ferencváros mellett az angol Sheffield United, a kínai Csengdu Blades és az ausztrál Central Coast Mariners tartozik a csoportba. A nemzetközi hálózatban a kockázat is megoszlik, másrészt korábban elérhetetlen kereskedelmi lehetőségeket biztosít, így a Ferencváros egyre kevésbé függ majd a magyarországi szponzori piactól – mondta Mike Farnan, a csoport nemzetközi ügyvezetője. Tárgyalásban állnak multinacionális cégekkel, amelyek reményeik szerint hamarosan a klubcsoport partnerei lehetnek – az együttműködésnek a Fradi is közvetlen haszonélvezője lesz – tette hozzá. Farnan ezek alapján biztos abban, hogy a Ferencváros a gazdasági válság ellenére évről-évre növelni fogja bevételeit – véleménye egybecseng a Ferencváros tulajdonosáéval, Kevin McCabe-bel, aki szerint a válság ellenére még növekedés is elérhető ebben a nemzetközi futball-hálózatban.

A stadionépítés kapcsán Farnan közölte, a cégcsoportnak a futballon kívül is világszerte komoly gazdasági érdekeltségei vannak. A közlemény szerint Kevin McCabe ingatlanfejlesztő cége, a Scarborough vezetésével kezdődik meg jövőre az új stadiont és kereskedelmi létesítményeket magában foglaló beruházás az Üllői úti ingatlanon. A fejlesztés a munkák megkezdésétől számítva két-három évig tart, ami az új tulajdonos szerint “tökéletes időzítés, hiszen éppen addigra állhat újra növekedési pályára a magyar gazdaság”.