LABDARÚGÁS – A feszült helyzet miatt nem megy Indonéziába a Manchester

A dzsakartai hoteleket ért bombatámadások miatt pénteken lemondta ázsiai túrájának indonéziai állomását az angol Manchester United. A döntéshez hozzájárult, hogy az egyik robbanás éppen abban a hotelben történt, ahol a csapat jövő héten megszállt volna.

A klub közleményében azt írja, hogy már értesítették az indonéz szövetséget, hogy nem vállalják a hétfőre tervezett dzsakartai mérkőzést. Az angol bajnok az indonéz All Star csapat ellen játszott volna ázsiai túrájának második állomásán. A találkozóra az összes jegyet eladták, 100 ezren nézték volna meg a hírverő mérkőzést.

A Manchester azt írja, nagyon sajnálják, hogy nem utazhatnak el Indonéziába, egyúttal együttérzésüket fejezik ki az indonéz fővárosban történt támadások áldozatainak. Dzskartában péntek reggel két luxusszállodánál robbantak pokolgépek, legkevesebb kilencen meghaltak és csaknem ötvenen megsebesültek.

A Manchester csütörtökön utazott el ázsiai túrájának első helyszínére Malajziába, ahol szombaton a maláj válogatott ellen játszik. A további programot most azonban átszervezik, részleteket egyelőre nem tudni, annyi biztos, hogy a dél-koreai (július 24.) és kínai (július 26.) mérkőzéseket megtartják.