LABDARÚGÁS – A Ferencváros befekteti tőkéjét, de nem tőzsdézik

Az adósságok kifizetés után megmaradt körülbelül 500 millió forintot hamarosan befekteti a Ferencváros – mondta el a Független Hírügynökségnek Rieb György, a klub elnöke. Bár a tőzsdén most nagyon kedvező áron lehet részvényeket venni, biztos, hogy az FTC nem kockáztat, hiszen a gazdasági válság végét egyelőre nem lehet látni – tette hozzá.

A labdarúgó zrt. eladása után, az adósságok kifizetése – egy tétel van még hátra – után megmaradt a korábban tervezett, körülbelül 500 millió forint. Ezt a klub valószínűleg november közepén fekteti be. Az ügylettel megbízandó cég feladata lesz, hogy a tervezett 60-65 millió forint kamathozam mellett reklám-, vagy szponzorpénzeket is szerezzen, amivel évi 100-120 millióra duzzadhat az összeg. Ebből a pénzből kívánja ugyanis a klub finanszírozni az adminisztrációt, illetve támogatni a 12, amúgy saját forrásból gazdálkodó szakosztályt.

Rieb György elmondta, némi késéssel ugyan, de a játékosok szerdán megkapták járandóságukat. A csúszás egyik oka a gazdasági világválság, hiszen minden lelassult, a pénzek pedig 3-4 állomást érintve jutnak el Magyarországra. Az angolok a jövőben valószínűleg korábban elindítják az utalásokat, hogy ne késsenek többet a fizetések – tette hozzá.