LABDARÚGÁS – A Fenerbahcét kapta a Honvéd az Európa Ligában

A török Fenerbache lesz az ellenfele a Honvédnak az Európa Liga harmadik selejtező körében – derült ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteki sorsolásán a svájci Nyonban. Ha a második fordulóból továbbjut, a Haladás a portugál Bragával, az Újpest albán vagy skót ellenféllel csap össze.

Európa Liga, harmadik selejtezőkör:
Fenerbahce (török) – Bp. Honvéd (magyar)
Braga (portugál) – Elfsborg (svéd) / Haladás (magyar)
Steaua (román) / Újpest (magyar) – Flamurtari (albán) / Motherwell (skót)

Az első mérkőzéseket július 30-án, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

A magyar csapatok közül kettő, az Újpest és a Haladás egyelőre a második fordulóban érdekelt. A csütörtöki első mérkőzéseken az Újpest idegenben 2-0-ra kikapott a román Steaua Bukaresttől, míg a Haladás szintén idegenben 3-0-ra veszített a svéd Elfsborggal szemben. A visszavágókat a jövő héten rendezik, a párharcok nyertesei bekerülnek a harmadik fordulóba.

A harmadik kör győztese továbbjut az Európa Liga rájátszásnak nevezett szakaszába, ahonnan 48 csapat kerülhet be a csoportkörbe. A 48 gárdát tizenkét darab négyes csoportra osztják, az első két helyezettek (24 együttes) mezőnye egészül ki a Bajnokok Ligája csoportok harmadikjaival (8), így 32 csapat folytatja a küzdelmet egyenes kieséses rendszerben. A döntőt Hamburgban játsszák május 12-én.