LABDARÚGÁS – A Bayern büntetné a sokat fecsegő focistáit

A Bayern München azt tervezi, hogy pénzbüntetési rendszert vezet be. A klub azután kezdte el fontolgatni ezt, hogy a múlt héten Franck Ribery azt mondta az egyik francia újságnak: el akarja hagyni a bajorokat és a Real Madridba akar igazolni.

“Eldöntöttem. El akarok menni. Csak a Real jöhet szóba, semmi más” – mondta a 26 éves klasszis a L’Equipe című francia sportnapilapnak. A játékos kijelentése nagyon feldühítette a Bayern vezetőit, akik a szezon vége óta azt hajtogatják, hogy legértékesebb focistájuk nem eladó.

A müncheniek új sportigazgatója, Christian Nerlinger azt fontolgatja, hogy bevezet egy pénzbüntetési rendszert a játékosok számára, hogy ne ismétlődhessen meg hasonló. “A játékosoknak ismerniük kell a határokat, hogy még egyszer ne lépjék át őket” – jelentette ki az elöljáró.

A szakember elárulta: az ötlet nem az ő, hanem a csapat új vezetőedzője, Louis van Gaal fejéből pattant ki. “Teljes mértékben támogatjuk az edző ötletét” – tette hozzá Nerlinger.

A sportigazgató szerint ezek után nem fog Ribery megszólalni az üggyel kapcsolatban a médiában. “Elmondtuk Francknek, hogy köré építjük az új csapatot, ezért az eladásáról nem nyitunk vitát” – fogalmazott a sportvezető. “Amúgy a pletykák hamarosan elcsendesülnek, és Ribery a Bayern Münchenben marad” – vélekedett Nerlinger.

Közben a Real Madrid átigazolási ügyeit intéző Pedro Jimenez azt mondta: hamarosan olyan ajánlatot tesz a bajoroknak, “amelyet nem tudnak majd nem számításba venni”.Sporthírek