Lövések nélkül foglalt vissza egy amerikai kommandő egy német hajót

Megrohamozott az amerikai haditengerészet kommandója egy szomáliai kalózok által elrabolt német teherhajót csütörtökön, majd hivatalos közlése szerint egyetlen lövés nélkül átvették az ellenőrzést, és kilenc foglyot ejtettek.

Az amerikai hadiflotta bejelentése szerint a támadáskor a hajó legénységének sikerült bezárkóznia egy szobába, így nem esett bajuk.

A bejelentés szerint a szerdán elrabolt hajó legénységnek sikerült tönkretennie a motorokat, így a hajó csak hánykolódott a tengeren, és ez annyira összezavarta a kalózokat, hogy összetörték a berendezéseket. Ráadásul a legénység be tudott menekülni egy olyan helységbe, amit nem tudtak kinyitni. Így a kommandónak nem kellett arra vigyáznia, hogy a támadáskor baja eshet a személyzetnek.

John Fage, az amerikai ötödik flotta szóvivője azt mondta, hogy a kommandó kis csónakokkal érkezett a hajóhoz, és a támadás annyira meglepetésszerű volt, hogy egyetlen lövést sem kellett leadni. A kommandós akciót több Cobra típusú helikopter koordinálta. Ez volt az első fedélzeten végrehajtott támadás kalózok által elrabolt hajón azóta, hogy 2009 januárjában megalakult több nemzet részvételével a kalóz-ellenes gyorsreagálású tengeri egység.
– Független Hírügynökség –