Ál kopogtatócédula-gyûjtõket fogtak Budapesten

A Fidesz nevében gyûjtött kopogtatócédulákat kedden Budapesten három nõ, akiknél semmiféle megbízólevél, sem a gyûjtéshez szükséges igazolvány nem volt. A három nõrõl egy IX. kerületi lakó tett bejelentést. Tõle is ajánlószelvényt kértek, de kérésére nem mutattak fel semmilyen igazolványt. A ferencvárosi rendõrök elfogták õket.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint kedden kora délután érkezett a bejelentés a gyanús kopogtatócédula-gyûjtõkrõl. A telefonáló közölte: Mester utcai lakásába nem sokkal azelõtt becsöngetett három nõ, akik azt mondták, hogy a Fidesznek gyûjtenek ajánlószelvényeket. A bejelentõ megkérte õket, hogy mutassák meg a gyûjtés szabályszerûségéhez szükséges dokumentumokat, azonban ennek nem tudtak eleget tenni.

A ferencvárosi rendõrök felvették a kapcsolatot a bejelentõvel és az általa adott személyleírás alapján még a Mester utcában megtalálták a nõket. Sem megbízást, sem fényképes igazolványt nem tudtak mutatni, ezért elõállították õket. Gyanúsítottként hallgatták ki õket, választás, népszavazás, népi kezdeményezés rendje elleni bûncselekmény miatt indult büntetõeljárás ellenük. Szabadlábon védekezhetnek. Azt még vizsgálják, hogy valójában melyik pártnak gyûjtöttek ajánlószelvényeket.