Ál-fideszesek gyûjtöttek kopogtatócédulákat Józsefvárosban?

A Fidesz nevében gyûjtöttek ismeretlenek kopogtatócédulákat csütörtökön dél körül Budapesten – errõl érkezett lakossági bejelentés a párthoz. Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója szerint tehát valósnak bizonyultak azok az információk, hogy többen a választókat megtévesztve arra készülnek, hogy a Fidesz nevében gyûjtsenek ajánlószelvényeket.

Nyitrai Zsolt közleménye szerint csütörtökön dél körül a józsefvárosi Fidesz-irodába érkezett bejelentés arról, hogy gyanús személyek a Fidesz nevében kopogtatócédulákat gyûjtenek a Baross utcában. Az aktivistáknál azonban sem a párt által kiállított igazolvány, sem pedig megbízólevél nem volt. Hasonló bejelentés érkezett már egyébként szerdán is.

A politikus közleménye szerint értesítették a csütörtökön történtekrõl a rendõröket, akik – információik szerint – el is fogták az egyik érintettett. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság késõbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Nyitrai Zsolt a napokban számolt be arról, hogy többen a választókat megtévesztve arra készülnek, hogy a Fidesz nevében gyûjtsenek ajánlószelvényeket. Akkor azt mondta, hogy megpróbálnak védekezni, ezért az ajánlószelvényeket gyûjtõ önkénteseik névre szóló, hivatalos megbízólevéllel és igazolvánnyal kopogtatnak majd be az emberekhez. A papírokon rajta van a párt pecsétje, az igazolványt Kubatov Gábor pártigazgató, a megbízólevelet pedig az adott jelölt hitelesíti.