Ál-fideszes cédulagyûjtõk tûntek fel a IX.. kerületben és Komlón is

Ismét ál-fideszesek tûntek fel Budapesten, ezúttal a IX. kerületben. A párt szombati közleményében olyan esetekrõl is beszámol, hogy a csalók a házigazda figyelmetlenségét kihasználva értékeket is elvittek.

Csalók a Fideszre hivatkozva ajánlószelvényeket gyûjtenek a IX. kerületben, bár nem rendelkeznek sem a párt által kiállított igazolvánnyal, sem a szükséges megbízólevéllel. A Fidesz ferencvárosi szervezete szombati közleményében arról is tájékoztatta a Független Hírügynökséget: olyan esetekrõl is hallottak, amikor az ál-fideszesek a házigazda figyelmetlenségét kihasználva a lakásban található értékeket is magukhoz vettek. A párt IX. kerületi szervezete úgy tudja, hogy választási visszaéléssel és lopással gyanúsítható személyekrõl több esetben is felvételt készítettek a köztéri figyelõkamerák. A történtek miatt feljelentést tettek a rendõrségen.

Az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendõr-fõkapitányság késõbbre ígért tájékoztatást.

Komlón is feljelentést tettek szombaton egy ál-fideszes aktivista miatt – errõl a párt választókerületi kampányfõnöke tájékoztatta a Független Hírügynökséget. Egy magát fideszes aktivistának kiadó fiatalember csöngetett be egy lakásba, és egy magával vitt, üres ajánlószelvényt akart aláíratni. Az ott lakók kérésére sem a Fidesz által kiállított igazolvánnyal, sem megbízólevéllel nem tudta magát igazolni.