KÉZILABDA: Sorsoltak a KEK és EHF kupában

Megtartották a női és férfi KEK és EHF kupák sorsolását a Nemzetközi Kézilabda Szövetség bécsi központjában, kedden. A férfiaknál a PLER-re török, a nőknél a DVSC-re olasz ellenfél vár. Az EHF kupában szereplő Fradi és Fehérép Alcoa ellenfelének kiléte az első forduló után derül ki.

A női EHF kupában a második körben csatlakoznak a magyarok. A Budapest Bank-FTC ellenfele a feröeri Stjornan és a szlovák HK Duslo Sala párharc továbbjutója lesz. A Fehérép Alcoa pedig a fehérorosz HPC Arkatron és az olasz Scaligero Vigario összecsapás győztesével találkozik. Az első mérkőzéseket október negyedikén vagy ötödikén játsszák, a budapesti csapat otthon, a fehérvári idegenben kezdi a szereplést.

A női KEK harmadik fordulójában lép pályára először a DVSC-Aquaticum, amely az olasz Pallamano Bancole együttesét látja vendégül az első mérkőzésen, melyet november elsején vagy másodikán rendeznek.

A férfiak sorsolásán egy magyar csapat volt érdekelt, a KEK második fordulójában kezdő PLER, amely a török Mersin Yenisehir csapatával mérkőzik. Az első összecsapás október 11-én vagy 12-én lesz Magyarországon.

A visszavágókat minden esetben egy héttel később rendezik.

Nők, EHF kupa, második forduló (október 4-5. és 11-12.):
Budapest Bank-FTC – Stjornan (feröeri)/ HK Duslo Sala (szlovák)
HPC Arkatron (fehérorosz)/Scaligero Vigario (olasz) – Fehérép Alcoa

Nők, KEK, harmadik forduló (november 1-2. és 8-9.):
DVSC-Aquaticum – Pallamano Bancole (olasz)

Férfiak, KEK, második forduló (október 11-12. és 18-19.)
PLER – Mersin Yenisehir (török)