KÉZILABDA – Valószínűleg nem tiltják ki a hamis bérletes szurkolókat

Nem tervez különleges szankciókat a Győri Audi-ETO azok ellen a szurkolók ellen, akik hamisított bérletet vásároltak a klub hazai bajnoki mérkőzéseire – mondta el a Független Hírügynökségnek Vanyus Attila ügyvezető elnök. Azt azonban remélik, hogy az egyébként silány minőségű hamisítvány előállítói kemény büntetést kapnak – tette hozzá.

Ahogy azt a Kisalföld című lap megírta, több mint egy tucat szurkoló hamisított bérlettel próbálta megnézni a Győri Audi-ETO női kézilabda csapat hazai bajnoki mérkőzéseit. Az azóta már lefülelt drukkerek fél áron, 10 helyett 5 ezer forintért vették a bérleteket egy győri étteremben. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

A hamisított bérleteket augusztusban kínáltál egyelőre ismeretlenek egy győri vendéglátóipari egységben. Állóhelyre szóltak, és a hivatalos ár feléért 5 ezer forintért lehetett hozzájutni. A dologra az egyik idősebb ETO-szurkoló hívta fel a klub figyelmét, ahol azonnal feljelentést tettek – mondta el Vanyus Attila a Független Hírügynökségnek. A bejelentés után a nyomozók a szeptemberi hazai bajnokikon fokozottan figyelték az állóhelyi szektorokat, és hamarosan kiszűrtek 13-14 hamis bérlettel bejutott szurkolót. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsuk, a klub valószínűleg nem tiltja ki őket a sportcsarnokból. “Végeredményben ők is az ETO-nak akartak szurkolni, még ha fél áron is” – mondta Vanyus Attila. Az azonban jó lenne, ha a hamisítót, vagy akik közreműködtek az akcióban, keményebben megbüntetnék – tette hozzá.

A hasonló incidensek elkerülésére a klub egy vonalkódos beléptetőrendszer felállítását tervezi a jövő évtől, illetve tárgyalnak a bérlet gyártójával, egy komolyabb biztonsági jellel ellátott belépőről. A megtalált hamisítványok egyébként roppant silány minőségűek voltak, még a színek sem stimmeltek – mondta Vanyus Attila. Egy pozitívuma azért van a dolognak: a mondás szerint azt hamisítják, ami értékes, így ezek szerint az Audi-ETO belépő is az – tette hozzá.