KÉZILABDA – Nem valószínű, hogy elveszik Macedóniától az Eb-rendezés jogát

A nehézségek ellenére nem valószínű, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elveszi Macedóniától a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát – mondta kedden Sinka László, a magyar szövetség főtitkára, az EHF végrehajtó bizottságának tagja. Az EHF a problémák áthidalására kormánygaranciát kért a macedón kabinettől, ha így sem működnek a dolgok, akkor Dánia és Magyarország is meg tudja rendezni a kontinensviadalt – mondta. Az Eb nem fog elmaradni – tette hozzá Sinka László.

Az EHF nem találta elégségesnek a macedón előkészületeket a december 2.-14. rendezendő női kézilabda Európa-bajnokságra – mondta Sinka László. Hiányoztak a megfelelő garanciák a tévéközvetítésekre, a pénzügyi háttérre, ráadásul, látva a problémákat nemrég a macedón szövetség elnöke is lemondott – tette hozzá. Az EHF egyelőre nem veszi el a rendezés jogát, kormánygaranciát kért a macedón kabinettől a sikeres lebonyolításra – mondta Sinka László. Az európai szövetség továbbra is abból indul ki, hogy Macedóniában lesz az Eb, de ha úgy alakul, akkor Dánia és Magyarország is készen áll a beugrásra – elemezte a kialakult helyzetet. Mindkét ország képes lenne a rendezésre, még ha normális esetben 1,5-2 év kell egy ilyen súlyú rendezvény megszervezéséhez – mondta Sinka László.

A főtitkár megerősítette, nagy reményekkel utaznak október közepén a németországi Herzogenrauchba, ahol a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) eldönti, ki rendezheti a 2011-es férfi világbajnokságot. Magyarország mellett Dánia, Spanyolország és Svédország pályázik a rendezési jogra.