Kyokushin: a hölgyek ismét bizonyítottak

A közelmúltban Japánban rendezték a Karate Expot. A kyokushin szakág nagy, nemzetközi megmérettetésének Gifu adott otthont. Súlycsoportok nélkül rendezték a hölgyek versengését, amely fényes magyar sikerrel ért véget.

A nagykőrösi Szövete Veronika immár hetedik esztendeje legyőzhetetlen. Nemrégiben az oszakai Világ-kupán bizonyított, most újfent nem kegyelmezett ellenfeleinek. Magabiztosan menetelt a fináléig, ahol kazah ellenfelét négy perces küzdelemben múlta felül minden tekintetben – technikailag, erőnlétben és taktikailag is.

A nyíregyházi Bencze Antal vezette magyar válogatottban a nyíregyházi Fight Kft. két versenyzője, a nyíregyházi nyílt nemzetközi bajnokság 55-kg-os döntőjének két résztvevője is helyet kapott. A könnyűsúlyú magyar bajnok, Mezősi Marina első küzdelmét egy 7 kilóval súlyosabb japán versenyző ellen vívta, mégpedig sikerrel.

A második körben végül bírói döntéssel maradt alul a romániai Wallmen Anca-val szemben. Szintén dicséretesen helyt állt az ugyancsak könnyűsúlyú Bartók Júlia. Neki egy tíz kilóval nehezebb ellenfél, a japánok favoritja jutott, végül a bírák a hazai hölgyet látták jobbnak.
Elégedett vagyok a versenyzők teljesítményével, hiszen Szövetes Vera ismét bizonyította, hogy a szakág kimagasló egyénisége. Mezősi Marina és Bartók Júlia teljesítménye is dicséretes, hiszen mindketten jóval nehezebb ellenfelekkel szemben bizonyítottak. Remélem, olyan tapasztaltokkal gazdagodhattak, amelyeket majd hasznosítani tudnak a jövő évi Európa-bajnokságon, amelyet Budapesten rendeznek – vélekedett Bencze Antal.

M.L.