Friss hírek

2011.05.02. 18:00

FÜHÜ ANNO 2008. május 4. - a német fiatalok zöme nem idegengyűlölő

<p>Három évvel ezelőtt, 2008. május 4-én tették közzé annak a kutatásnak az eredményét, amely szerint a német iskolások csaknem egyharmada szerint "túl sok külföldi él Németországban", ám az ifjúság bő kétharmada nem idegengyűlölő a legnépesebb európai uniós tagállamban.<br />________________________________________<br />A 2008 tavaszi felmérés megállapította, hogy az idegenellenesség terjedőben van Németországban. Az Európai Unió legnépesebb, 82 millió lakosú tagállamában 7,5 millió külföldit tartanak nyilván, közülük mintegy 3,2 millióan iszlám vallásúak, zömében törökök.</p>

A tanulmány szeritn a megkérdezett iskolások majdnem egyharmada véli úgy, hogy "túl sok külföldi él Németországban". A fiatalok egyötöde muzulmánellenes érzéseket mutat. Minden 13. válaszoló diák beismerte, hogy már részt vett már valamilyen idegenellenes (szélső)jobboldali akcióban. Ám az ifjúság bő kétharmada toleráns, multikulti-kedvelő az NSZK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!