ERDON Helyi hírek

2008.02.11. 10:57

Romániai rendőr kisérte az amerikai indiánt

<p><STRONG>Nagyvárad-</STRONG> Vasárnap délután hangulatos farsangi mulatságot szervezett a Német Demokrata Fórum. Több mint kétszázötvenen vettek részt a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében megrendezett ünnepségen.<DIA width="850" height="630" alt="NDF farsang"></DIA>&#160;<DIA width="850" height="630" alt="NDF farsang 02"></DIA>&#160;<DIA width="850" height="630" alt="NDF farsang 03"></DIA>&#160;<DIA width="850" height="630" alt="NDF farsang"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/NDF_farsang/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="NDF farsang" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160; </DIA>&#160;<DIA width="850" height="630" alt="NDF farsang 02"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/NDF_farsang_02/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="NDF farsang 02" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;&#160;</DIA>&#160;<DIA width="850" height="630" alt="NDF farsang 03"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/NDF_farsang_03/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="NDF farsang 03" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az idén igazán nem lehetett okuk a panaszra azoknak a személyeknek, akik kedvelik a hangulatos farsangi rendezvényeket. Vasárnap délután például a Német Demokrata Fórum örvendeztette meg őket egy jól sikerült karneváli mulatsággal, s több mint kétszázötven éltek is ezzel a lehetőséggel. Az ízlésesen elrendezett asztaloknál helyet foglalók régi ismerősként köszönthették egymást, s persze új barátságok is szővödtek a remekbe szabott délutánon, estén. Az egybegyűlteket Johann Schwartz NDF-elnök köszöntötte, majd egy igen emlékezetes és változatos műsor következett, mely méltán váltott ki elismerést a jelenlevők körében. A szervezet Regenbogen (Szivárvány) tánccsoportjának nevéhez eddig is színvonalas fellépések fűzödtek, a szóban forgó mulatságon azonban mintha különösen kitettek volna magukért. A Ramona és Cristina Gavriş ikerpár által irányított Melody és Sweet Melody tánccsoportok is hozták megszokott formájukat, újból bebizonyitva, hogy az elmúlt évek során nem hiába végeztek az élen a különböző versenyeken.

Jelmezverseny

Egyaránt látványos és pörgő produkcióval rukkolt elő az újpalotai NDF-szervezetnek, valamint a nagyváradi Városi Kultúrháznak a CoolStyle tánccsoportja, CristianPorumb és Adina Drăgoescu pedig nemzetközi slágereket énekelt. Az Enzian (Havasi gyopár) csoport kánkán tánca fergeteges sikert hozott, a különböző tárgyakra történő árverés, illetve a tombolahúzás pedig tovább fokozta a hangulatot. Természetesen a jelmezfelvonulás-, illetve verseny sem maradhatott el: az első helyen egy oroszlánnak öltözött kisfiú, a második helyen egy boszorka bőrébe bújt kislány, a harmadik helyen pedig egy főnővér kinézetű fiatalember végzett.

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!