Friss hírek

2008.07.25. 14:16

Hét robbanás, egy halott egy indiai városban

<p>Legkevesebb egy ember meghalt, és többen megsebesültek pénteken Indiában, amikor perceken belül hét bomba robbant fel Bangalore városában - közölte az indiai rendőrség. Az indiai információs ipar központnak számító déli városban a merényletek után felfüggesztették működésüket az IT-cégek, és hazaküldték munkatársaikat.</p>

A rendőrség közlése szerint az egy-két kézigránát erejének megfelelő robbanások perceken belül történtek a város különböző pontjain. A város rendőrparancsnoka elmondta, hogy az első robbanásban, amely egy buszmegállónál történt, egy nő maghalt, és négy ember megsebesült. Arról nem számoltak be, hogy a többi robbanás okozott-e sérüléseket, és az anyagi kár mértékéről sem érkeztek információk.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a bombák közül párat időszerkezettel indítottak be, míg a többit egy mobiltelefonnal indítottak be. A városban a legmagasabb készültségbe helyezték a rendőrséget. A robbantásokért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!