Kvíz az olimpia alatt is lesz Szikszón

Akt.:
Népszerű volt a kocsmakvíz
Népszerű volt a kocsmakvíz
Szikszó – A közelmúltban zajlott le a szikszói Kisperjési Sörözőben az I. Szikszói Kocsmakvíz.

Mit lehet csinálni egy kocsmában? Hülye kérdés, hiszen leginkább inni és szórakozni mennek az emberek ezen létesítményekbe. Azonban lehet ott mást is csinálni, gondolhatta Mező István nyugdíjas tanárember, így aztán egy jó hangulatú kocsmakvízt szervezett. Mint mesélte, négy csapat nevezett be, de végül három vett részt az eseményen.

– Ez tulajdonképpen egy sörözés mellett eltöltött, vidám hangulatú vetélkedő, ahol a játékosok különféle témakörökből kapnak kérdéseket – mondta az Észak-Magyarországnak. – Budapesten és Európa városaiban ez már régóta divat, most hagyományteremtő céllal Szikszón is megpróbálkoztunk vele. A témakörök? Volt történelem, földrajz, irodalom, művészet, zene, tudomány, politika, és természetesen a sport sem maradhatott ki.

– A végén mindenki elégedett volt, és átvehette a házigazda, a Kisperjési Söröző ajándékait.

Megfogalmazódott, csináljunk ilyet máskor is. A vetélkedőt követően a Portugália–Franciaország labdarúgó-Eb-döntőt tekintette meg a szépszámú közönség. Az olimpia alatt szeretnénk megrendezni a II. Szikszói Kocsma­kvízt – mondta Mező István, a vetélkedő szervezője.

ÉM-JLI
hirdetés


hirdet�s