Kívánságok papírhajóba csomagolva

A szervezők adatai szerint 42 olyan papírhajót engedtek el vasárnap a Dunán a Kopaszi gátnál, amelyeken egy-egy kívánság szerepelt. A Mosolyogj Mozgalom Papírhajó Móka nevű közös játékának célja, hogy derűsebbé tegye az embereket, és pozitív gondolkodásra sarkallja őket.

Örökös Bea, az esemény egyik szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: másodszor rendezték meg a mókát, amelyen minden résztvevő egy papírdarabra írhatta fel kívánságát, legyen az magánéleti, egészséggel vagy éppen anyagi helyzettel kapcsolatos. Ezekből a környezetbarát papírdarabokból hajót kellett hajtogatni, amelyeket vízre bocsátottak. A 42 kis hajón kívül útjára bocsátottak egy nagyobbat, amelyre a résztvevők Magyarországra vonatkozó kívánságaikat írták rá.

A szervező azt is elmondta: természetesen nem veszik mindezt túl komolyan, de a mozgalom tagjai hisznek abban, hogy azzal, ha valaki papírra veti vágyait, valójában már tett is valamit azok megvalósulásáért. Hozzátette: a tavalyi első Papírhajó Móka után több visszajelzést kaptak, hogy a felírt kívánságok, bár sok akkor hihetetlennek tűnt, állítólag teljesültek.

A Mosolyogj Mozgalom valójában egy pozitív gondolkodásra ösztönző film rajongótáborából nőtt ki – mondta Örökös Bea. Azóta azonban már ez a csoport sokkal többről szól, baráti társasággá nőtte ki magát, amelynek tagjai évente legalább kétszer a vasárnapihoz hasonló rendezvényeken találkoznak – tette hozzá.