Biztonság

2020.01.11. 15:30

Civil autókból ellenőriznek

Megyénkben egyébként is nagy szerepe van a civil autós ellenőrzésnek.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Az egész országra kiterjesztette a decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség. Megyénkben ez nem jelent a korábbiakhoz képest jelentős változást, tudtuk meg Janasóczki

Attilától, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. – Megyénkben folyamatosan dolgoznak kamerával felszerelt civil rendőrautók, hogy kiszűrjék a forgalomból a szabálytalankodókat, így nem volt szükség külön akció bevezetésére – magyarázta lapunknak.

A kamerás autók elsődleges célja a szabályszegők kiemelése a forgalomból, ezáltal a közlekedés biztonságának javítása. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain rögzített felvételeket az érintettek a helyszínen visszanézhetik, így bizonyossá válik többek között, hogy a sárga már piros volt-e.

Az egyértelmű rendőri jelzettel ellátott járművekkel mások életét is veszélybe sodró sofőröket kevésbé lehet kiszűrni a forgalomból: a szabályokat jellemzően csak addig tartják be, amíg a rendőrök látókörében vannak. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség ezért kombináltan alkalmazza az álló és a menet közbeni méréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában