Küzdenitudásból jeles

Két héttel a bajnoki rajt előtt minden erényünk és hiányosságunk megmutatkozott, ezért is volt rendkívül fontos ez a hét vége – véli Ökrös István, a DKSE férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Ismert, a DKSE két romániai és egy algériai csapatot látott vendégül a hét végén a Hódos Imre-sportcsarnokban. A négycsapatos tornán végül a második helyet szerezték meg a hajdúságiak, mégpedig úgy, hogy csak rosszabb gólkülönbséggel maradtak el a győztes MCA Algir együttesétől.

A vártnál gyengébb teljesítményre és örömteli játékra egyaránt képes volt a csapat. Az algériai bajnokcsapat ellen a sok eladott labda és a gyengébb védekezésünk vezetett a vereséghez, mely után nem is igazán a kudarc volt fájó, hanem a mutatott játék, mely – őszintén szólva – eléggé elmaradt a várakozásaimtól – fogalmazott meglehetősen kritikusan a vezetőedző, aki azért a dicsérő szavakkal sem fukarkodott, miután tanítványai parádés játékkal legyőzték a román Steaua Bukarest együttesét.

A Steaua ellen már öröm volt a kispadon ülni. Noris és Ambrus a gólszerzésben, Szabó Csaba és Vujadinovics védekezésben remekelt, Kiss Imre és a játékot sérülten is vállaló Rédei az átlövőposztokon jeleskedett, Kenyeres pedig a kapuban nyújtott kiemelkedőt. Ez volt az a forma, amit állandósítanunk kell, hogy a bajnokságban is babérokra törhessünk – méltatta játékosait a tréner.

A két hét múltva kezdődő hazai pontvadászatig folytatódik a fiúk idegi és fizikai felkészítése, de – amint azt Ökrös edző hangsúlyozta – elméleti képzések is segítik majd a bajnokságra való ráhangolódást.

A DKSE sikerét – a második hely egy ilyen nívós tornán annak minősül – növeli, hogy több kulcsjátékos sérülése miatt a szakmai stábnak alaposan át kellett rendeznie a sorokat. Fejtörést okozott például, hogy a jóideje sérült Zarkovic után a torna előtt másik balátlövő, Dömös is sérültet jelentett, így ezen a poszton balszélsőt vagy jobbátlövőt kellett bevetni.

Tény, hogy a fiúk fáradtan léptek pályára, hiszen a különösebben nem pihentünk erre a tornára. Ezzel együtt örömmel állapítom meg: küzdeniakarásból jelesre vizsgáztak a fiúk, ez pedig a legkíválóbb sportemberek tulajdonsága.

BeA