“Küzdelem” a hőség ellen Miskolcon is

Akt.:
“Küzdelem” a hőség ellen Miskolcon is
Miskolc – Ivóvízosztással, párakapukkal, ivókutakkal is igyekszik segíteni az önkormányzat.

Másodfokúról harmadfokúra, hőségriasztásról hőségriadóra emelte mától a riasztás szintjét az országos tisztifőorvos, egyben azt tanácsolja, lehetőség szerint mindenki tartózkodjon több órát légkondicionált helyiségben. Ám mivel az élet a kánikulában sem áll meg, a miskolci önkormányzat több módon is igyekszik enyhülést nyújtani az úton lévőknek.

Ennek keretében a MIVÍZ munkatársai ivóvizet osztanak délelőtt 11 órától délután 3-ig a Centrum Áruháznál, a Búza téren és a Villanyrendőrnél, és felállítják a párakapukat is. Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, míg a szökőkutak délelőtt 10 órától – a Hősök terén 11-től – este 9-ig üzemelnek. (A Szinva teraszon a csobogó és a víz­esés karbantartás miatt nem üzemel.) És persze a strandok is meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek, este 7 óra helyett 8-ig tartanak nyitva, igaz a Barlangfürdő szombaton 7-kor bezár, de 8-tól éjszakai fürdőzésre várja a hűsölni vágyókat.

ÉM


Az Országos Tisztifőorvos 2015.augusztus 7-én 00.00 órától 3. fokúra emelte a hőségriasztást és 2015. augusztus 11-én 24.00 óráig meghosszabbította. A Miskolci Önkormányzat, illetve a Miskolc Holding tagvállalatai ennek megfelelően járnak el, folytatódnak a hőségriasztásra vonatkozó intézkedések.

Ivóvízosztás, párakapuk

A MIVÍZ Kft. munkatársai továbbra is osztanak ivóvizet délelőtt 11.00 órától délután 15.00 óráig a Centrum Áruháznál, a Búza téren és a Villanyrendőrnél. Ugyanebben az időszakban és helyszínen a párakapuk is működnek.

Locsolás

A Városgazda Kft. gondoskodik arról, hogy a belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon a hőségriadó ideje alatt locsolják a város útjait.

Közterületi ivókutak

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek a következő helyen találhatók:
LÁEV Kisvasút Lillafüred végállomás, Csanyik-völgy Majális park, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Miskolctapolcai park, Népkert, Hajós- Pattantyús úti játszótér, Jézus kútja, Szinva terasz, Centrum, „Spaten” – Szent István tér.

Szökőkutak

A városban működő szökőkutak a nagy hőségre való tekintettel továbbra is 10.00 órától, a Hősök terén 11.00 órától este 9-ig üzemelnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szökőkutak vize nem ivóvíz.

Fürdők

A Selyemréti Strandfürdő, a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Barlangfürdő továbbra is meghosszabbított nyitva tartással 19.00 óra helyett 20.00 óráig várja a fürdőzőket.

Légkondicionált helyek

A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről a miskolc.hu oldalon az alábbi linken kaphat információt: http://www.miskolc.hu/elet-varosban/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre. A Polgármesteri Hivatal kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik enyhülést keresve térnek be ezekre a helyekre.


hoseg-grafikon

hirdetés


hirdet�s