Kutyavilág “köszön rá” az egykori laktanyára

Kutyavilág “köszön rá” az egykori laktanyára
Miskolc – Szombat reggeltől vasárnap estig kutyaugatástól lesz hangos Miskolc.

Persze nem szó szerint értve, hiszen miért is ugatnának látástól vakulásig egyvégtében a kutyák, pláne két napon keresztül. Az azonban bizonyos, hogy sok kutyás szállja meg a város egy részét erre a hétvégére. Szombaton és vasárnap ugyanis kiállításra várják a kutyarajongókat Miskolcon, mégpedig háromra is.

A helyszín az egykori Stromfeld laktanya, ahová hétszáznál is több kutyát neveztek tulajdonosaik, hogy három különböző bíró véleményét is meghallgassák kedvencükről. Hiszen harmadszor hirdette meg a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének miskolci szervezete a Miskolc Mara­thon DogShow-t, amelynek különlegessége, hogy szombaton és vasárnap egy-egy CACIB-ot, közte pedig egy éjszakai, azaz Holdvilág CAC-ot rendeznek.

Mindhárom kiállításon az FCI mind a tíz fajtacsoportjába tartozó ebek láthatóak lesznek a ringekben. Szombaton és vasárnap is várhatóan délelőtt 10 órakor kezdődnek a bírálatok, de már azt megelőzően is érdemes kilátogatni, ugyanis a kapunyitást követően megkezdik kedvenceik sokszor igen látványos felkészítését a megmérettetésre a gazdik és felvezetőik. A szombati éjszakai kiállítás pedig a Best in Show-t, azaz a legszebb kutyák között is legszebbek seregszemléjét követően, délután 5 óra körül rajtolhat.

A szép kutyák és a jó programok garantáltak április 18–19-ére, és reméljük, hogy az időjárás is kegyes lesz idén a kiállítókhoz és az érdeklődőkhöz!

ÉM