Kutyaugatás pálinkával

Csak az időjárás nem volt kegyes szombaton a martinkertvárosiakhoz, egyébként minden együtt volt, ami egy jó közösségi programhoz és a kitűnő hangulathoz szükséges.

Délelőtt pálinkaparádéra és kutyaszépségversenyre hívta a Martinkertvárosi Egyesület a helyieket, akik a szakadó eső ellenére jöttek is szép számmal. Negyven kutyust neveztek be összesen a versenyre, akik aztán négy kategóriában versengtek szépségükkel. Külön zsűrizték a kis-, közepes és nagytermetű, valamint a kölyökkutyusokat.

Ezzel párhuzamosan folyt a pálinkaverseny. A szakmai zsűri elé csak martinkertvárosi pálinkák kerülhettek. Győztest két kategóriában hirdettek: hagyományos és különleges (például birsalma vagy szeder) pálinkában. A díjakat szponzorok ajánlották fel. A délután sem telt esemény nélkül.

Ekkor rendezte az egyesület a disznótoros vendéglátást, melyre helyi vállalkozókat hívtak, és azokat, akik eddig is sok segítséget nyújtottak munkájukhoz. Nagy Tamásné egyesületi elnök lapunknak azt mondta, a rossz idő ellenére sokan látogattak el a szombati eseményekre, és kitűnő hangulatban telt a nap.