Kutyamustra a diósgyőri várban

Akt.:
Kutyamustra a diósgyőri várban
Kutyamustra a diósgyőri várban
Miskolc – A diósgyőri vár ismét csaholástól és csacsogástól volt hangos: szombaton kutyamustrát tartottak, ahol a gazdik és az ebbarát közönség között is rengeteg gyerek volt jelen.

Az állatszeretetet nem lehet elég korán kezdeni, de nem árt, ha az ember gyereke megtanul bánni is négylábú kedvencével. Talán éppen ezért a több kategóriában benevezett ebeket felvezető 14 éven aluliakat külön értékelték.

A rendezvényre kilátogatók fajtabemutatón ismerkedhettek meg a magyar fajtákkal, a társasági vagy őrző-védő kutyákkal, a vadászebekkel és az agarakkal, majd megkezdődött a mustra, melynek során értékelték a „legkeverékebb” és a leggazdásabb kutyát, a legkutyásabb gazdát és a legkutyásabb családot, a legpedigrésebb kutyát, és megválasztották a mustra szépét, vagyis a legszebb ebet, aztán a mustra végén rágógumieső árasztotta el a híd alatt lévő nézőket. A gyerekeknek édességben amúgy sem lehetett hiányuk, mert a már délelőtt elkezdődött szórakoztató feladatok során a versenyekbe a helyszínen benevezett apróságok számos édes és értékes meglepetéssel gazdagodhattak.