Kutyakonzervet raboltak a rudabányai iszákosok

Rudabánya – Előzetes letartóztatásba került az a két férfi, akik a közelmúltban azért támadtak meg egy idős embert Rudabányán, hogy tovább kocsmázhassanak.

Mint Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa arról lapunkat tájékoztatta, a rablókat a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói és járőrei fél óra alatt elfogták.

A két férfi együtt iszogatott egy helyi búfelejtőben, de nagy bánatukra kifogytak az italra fordítható pénzből, ám egyiküknek az a remek ötlete támadt, hogy látogassák meg az ismerősét, egy idős helybeli férfit.

A rablók a sértettre rudabányai otthonában rontottak rá. Bántalmazták a házigazdát, nyolc napon belüli sérüléseket okozva neki, majd egyikük erőszakkal elvette néhány ezer forintját, s miután bekóstoltak az asztalon heverő parizerbe, a rablók két konzervvel és két paradicsommal távoztak. Menet közben azonban rájöttek, hogy a konzerv valójában kutyaeledel, így eldobták a dobozokat, majd az idős férfi pénzével visszatértek a kocsmába, és folytatták az ivást.

ÉM-SZP