Kutyakeresés okostelefonnal

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A Vigyél Haza Alapítvány a kreatív állatvédő szervezetek közé tartozik, amely jó ötleteivel a fővárosi ebek segítésén túl, országos ismertségre tett szert.

Az alapítvány tagjai közé tartozik Novák Péter zenész, koreográfus, színész is. A szervezet hét éve munkálkodik, hogy segítse a gazdátlan, sérült kutyák gyógyulását, gazdásítását. Okostelefonra letölthető Vigyél haza! applikációjával lehetővé tette, hogy azok a gazdik, akik feltöltik kutyáik adatait, legfőképpen mikrochip számukat online adatbázisukba, bármikor rátaláljanak kedvencükre.

– Az applikációval egy mozdulattal bárki értesítheti a körzetben levő, alkalmazást használó állatbarátokat, hogy segítsenek kedvence megkeresésében. Megnézheti azt is, hogy a közelben hol talál állatvédő szervezetet, vagy akár befogadhat egy gazdátlan kutyát. Kutyabarát szállásokat, éttermeket, kávézókat és kutyafuttató helyeket is kereshet és sérült, bajba jutott állatokon segíthet a kutyaelsősegély segítségével – tudtuk meg Óvári Andrástól, az alapítvány elnökétől.

ÉM-DA