Kutyákat megugatni drága szórakozás

Nyolcezer fontos (több mint hárommillió forintos) pert akasztottak egy brit tinédzser nyakába a hatóságok, mert megugatott 2 kutyát. A 19 éves Kyle Little tavaly augusztusban morgott rá a két csoki színű labradorra egy newscastle-i kertben, majd ugatást utánzó hangot hallatott. A fiatalembert azonnal őrizetbe vette a helyszínen tartózkodó két rendőr, akikkel a tinédzser előzőleg szóváltásba […]

Nyolcezer fontos (több mint hárommillió forintos) pert akasztottak egy brit tinédzser nyakába a hatóságok, mert megugatott 2 kutyát.

A 19 éves Kyle Little tavaly augusztusban morgott rá a két csoki színű labradorra egy newscastle-i kertben, majd ugatást utánzó hangot hallatott. A fiatalembert azonnal őrizetbe vette a helyszínen tartózkodó két rendőr, akikkel a tinédzser előzőleg szóváltásba keveredett.

Januárban a newscastle-i kerületi bíróság 50 fontos bírságot és 150 fontnyi perköltséget szabott ki Little-re, mert magatartásával nyugtalanította a kutyák tulajdonosát. A szóban forgó Sunita Vedhara nem tett feljelentést, és nagyon csodálkozott, amikor a tizenévest elvitték a háza elől a rendőrök.

A fellebbviteli bíróság semmisnek nyilvánította az előző ítéletet és felmentette a fiatalembert. Little elmondta, örül a fejleménynek, hiszen az egész ügy olyan volt, mint egy rossz tréfa.

A 8 ezer fontra rúgó perköltséget a brit adófizetők állják.