Kutyák támadtak a rendőrökre- egyikük megsérült a leadott lövéstől

Megsérült egy rendőr amikor társa rálőtt két kutyára Debrecenben szerda este. Az állatokra azért kellett rálőni, mert az egyenruhásokra támadtak egy debreceni házban tartott házkutatáson – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kovács Gyula, a Debreceni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályvezetője.

A két rendőr szerda este, egy feltételezhetően lopással vagy csalással kapcsolatos ügy miatt akart házkutatást tartani egy debreceni családi házban, amikor a két házőrző megtámadta őket. Egyikük- hogy hárítsa az állatok támadását- elővette fegyverét és lelőtte az egyik kutyát. A lövedék ugyan nem közvetlenül, de eltalálta társa lábát. Valószínűleg a betonról felpattanó golyó sebesítette meg, de az sem kizárt, hogy a beton egy szilánkja okozta a balesetet. A rendőrt a debreceni Kenézy Kórházba szállították, ahol még az este folyamán megműtötték. Egyelőre nem tudni, hogy állapota mennyire súlyos.

A rendőrök a balesetet követően a házból 3 embert állítottak elő. Azt, hogy kutyatámadás véletlen volt-e, vagy esetleg fegyverként használták házőrzőket, még nem tudni.