Kutyák harapdáltak össze nyugdíjasokat Makón

Makó – Amputálni kellett az egyik lábszárát egy idős férfinek, akire két harci kutya támadt Makón még szerda délután. A két kutya megharapta a férfi feleségét és a szomszédját is.

A két kutya a saját háza előtt az utcán támadta meg a 73 éves férfit. Az állatok a kezén és a lábán többször megharapták a férfit, akinek az egyik lábát a sérülések miatt amputálni kellett – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A kutyák megtámadták a férfi feleségét és a szomszédját is, akik megpróbáltak a szerencsétlenül járt idős ember segítségére sietni. Az asszony súlyos, míg a szomszéd könnyű sérüléseket szenvedett.

A kiérkező mentősök a megvadult kutyák miatt a sérülteket nem tudták ellátni, ezért a két kutyát a helyi gyepmester lelőtte.

A rendőrök megtalálták a kutyák gazdáját, aki elismerte, hogy a két állat tőle szökött az utcára. A Makói Rendőrkapitányság maradandó fogyatékosságot okozó, gondatlan testi sértés vétség megalapozott gyanúja alapján indított büntetőeljárást a kutyák gazdája ellen.