Kutyák döntötték fel a kerékpárost Tardon

Mezőkövesd, Tard – Egy tardi nő két kutyája kiszökött az útra, ahol feldöntöttek egy kerékpárost, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy tardi nővel szemben. Az elsődleges adatok alapján a kutyák egy családi ház udvaráról kiszabadultak a ház előtti útra, ahol egyikük nekiszaladt egy kerékpárosnak. A férfi elesett, aminek következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Tartsák szem előtt!

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy az eb tulajdonosok kellő körültekintéssel tartsák házi állataikat.

A települések általában önkormányzati rendeletben szabályozzák az állattartás feltételeit, mely szerint – egyebek között – mindenki köteles úgy tartani azokat, hogy másokat ne veszélyeztessen, kárt ne okozzon, aki a rendeletekbe foglalt kötelezettségeit megszegi, felelősséggel tartozik.

Amennyiben az állattartó, például egy kutyatulajdonos gondatlan magatartása következtében valakinek kára keletkezik, a kár jellegétől függően a Polgári Törvénykönyv szerinti kártérítési kötelezettség, míg személyi sérülés okozása esetén a Büntető Törvénykönyv szerinti büntetőjogi felelősség is megállapítható.

A rendőrség felhívja minden állat- és kutyatartó figyelmét, hogy se környezetüket, se pedig magukat ne tegyék ki olyan veszélyes helyzetnek, amely visszafordíthatatlan következményekkel jár. A jogszabályok gondos betartásával védjék szűkebb és tágabb környezetüket, amellyel a sajnálatos esetek megelőzhetőek.

– A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –