Kuttor vágya a sikerélmény Mezőkövesden

Akt.:
Kuttor Attila (balról a második) első hazai fellépése előtt áll az FTC vendégjátéka során
Kuttor Attila (balról a második) első hazai fellépése előtt áll az FTC vendégjátéka során - © Fotó: Ádám János
Mezőkövesd – Várhatóan telt ház előtt vívják a szombat délutáni Mezőkövesd–Ferencváros mérkőzést.

Az NB I-es bajnokság 14. fordulója „csúcsmeccset” hoz a matyó városba, ahol 15 óra 30 perctől méri össze tudását a Mezőkövesd Zsóry FC és a Ferencvárosi TC labdarúgócsapata. A borsodi klub titkárságától kapott tájékoztatás alapján írjuk, hogy a szombati 11.30-as pénztárnyitás után várhatóan fél órán át lehet jegyet váltani a stadionnál a bajnokira, utána már kiteszik a megtelt táblát. Ez annyit jelent, hogy az arénában legkevesebb négyezren szurkolják majd végig ezt a mérkőzést.

Alapkérdés

Hét közben mindkét alakulat elcsúszott: a Magyar Kupa keretében a Fradit Kisvárdán gáncsolták el, míg a Kövesd Gyirmóton maradt alul. Ebből kiindulva először azt mondtuk Kuttor Attilának, a kövesdiek szakvezetőjének, hogy emiatt várhatóan mindkét alakulat harapni fog, mire a vezetőedző így felelt:

– Mindkét csapatnak megvan a maga célja és motivációja, de azért nem jár elismerés. Amiről beszélek, az a sport alapkérdése. Ez a bajnokság mellesleg már sokszor bebizonyította, hogy itt bárki bárkit megverhet. Mi pedig ezt a „paragrafust” szeretnénk – politikai zsargonnal élve – aktivizálni. Lehet, hogy meglepő lesz, amit mondok, de komolyan gondolom: abszolút nem foglalkozunk azzal, hogy kivel játszunk. Mivel profi sportolók vagyunk, nyerni akarunk. Nem azért, mert az Üllői úton 5-0-ra kikaptunk, így nem a visszavágás vágya fűt minket, hanem az alázat, mint követelmény. Ami igencsak feldob minket, az a táblás ház. Minden sportoló szereti, ha nagy közönség előtt szerepelhet, ez a sava-borsa ennek a játéknak, azért vagyunk, hogy kiszolgáljuk a publikumot, szóval nagyon örülünk a sok ezres közönségnek.

Minden erejükkel

A sárga-kékek nemrégen kinevezett szakvezetőjét nem foglalkoztatta a tizenegy hete tartó nyeretlenség, bár elismerte ennek buktatóit:

– Minden versenyző embert megerősít a sikerélmény, mi sem vagyunk kivételek. Nagy energiákat mozgósítunk majd a győzelemért. A héten – úgy, hogy közben mérkőzésünk is volt – elvégeztük azt a munkát, amelyet terveztünk, szünnapot sem tartottunk, nálunk ilyen nincs. Természetesen jól ismerjük a Fradit, felkészültünk a zöld-fehérekből, ismerjük az erényeiket, például a gyorsaságot, de a gyengébb pontjaikat is, így ezek kitapintása révén próbálunk meg eredményesen szerepelni velük szemben.

Ön szerint mi lesz a Mezőkövesd Zsóry FC vs. Ferencvárosi TC mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Hallom a „nép” hangját, mely szerint a papírforma az ellenfelünkkel van, ezért csak az FTC veszíthet, mi meg csak nyerhetünk. Nos, ha a táblázatra pillantunk, akkor valószínűleg minden így is van, de ismétlem: mi nem a Ferencvárossal, hanem saját magunkkal foglalkozunk. Például azzal, hogy védekezzünk zártan és értékesítsük a kínálkozó helyzeteinket.

A vezetőedzőtől saját – hosszú pályafutása során elért – Fradi-mérlege iránt is érdeklődtünk, de Kuttor Attilát nem tudtuk a „sarokba” szorítani:

– Most már nem rólam szól a zene, hanem a játékosainkról, akiknek azt kívánom, hogy javítsanak az FTC elleni saját mérlegünkön, mert ezzel tehetik a legjobbat saját maguknak.

A hazaiaknál bokaszalag-szakadása miatt csupán Köböl bajlódik sérüléssel, a többiek harcra foghatók.

Kolodzey Tamás


Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tujvel – Lázár P., Hudák, Szalai A., Vadnai – Mlinár, Keita – Koszta, Tóth B., Cseri – Veselinovic.


Bővült a szakmai stáb

Pályaedzőként csatlakozott a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai stábjához Tóth Mihály. Az egykori csatár pályafutása során megfordult a Budapest Honvéd, a Ferencvárosi TC, a Videoton FC, a Diósgyőri VTK és a Soproni VSE csapatánál is. Edzőként Nagykőrösön, Jászapátin és Monoron tevékenykedett, a kövesdiekhez a Vasas Kubala Akadémiától érkezett, a fővárosiaknál az U17-es csapatot irányította.


Nagy érdeklődés előzi meg az FTC szereplését Mezőkövesden
Mezőkövesd - Október 28-án, szombaton 15 óra 30 perctől a városi stadionban rendezik a Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC labdarúgó-mérkőzést, amelyet az NB I 14. fordulója keretében játszanak. Szerdán 9 órától kezdték meg a jegyárusítást, a szurkolók péntekig a klub titkárságán (9–16 óra közö...