Kútba vetette újszülött gyermekét

Bánhorváti – Újszülött tetemét emelték ki a kútból Bánhorvátiban. Még nem tudni: élt-e vagy sem amikor a vízbe dobták. A rendőrség egyelőre közigazgatási eljárásban vizsgálja a körülményeket.

A nőgyógyászati vizsgálat eredménye alapján értesítette az orvos a rendőrséget, egy lány nem baleset, vagy valamilyen betegség miatt szorult ellátásra, hanem azért, mert nagy valószínűséggel nemrég szült. Csakhogy újszülöttről, jövevényről a páciens nem beszélt. Létét tagadta.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság emberei vonultak a lány lakására, és tudakolták, hogy amennyiben gyermeket hozott a világra, hova lett a jövevény. A fiatalkorú lány nem mondta meg az igazat. Mivel az elsődleges orvosi vélemény alapján valószínűsíthető volt a szülés, a rendőrök szombaton a Miskolci Speciális Mentők bevonásával átkutatták a portát. Végül az ingatlanon lévő kútból emelték ki az újszülött élettelen testét.

A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkaptányság kommunikációs iroda munkatársa vasárnap arról tájékoztatott, hogy az ügyben közigazgatási eljárásban folytat vizsgálatot a kazincbarcikai kapitányság. Elrendelték azonban a halott igazságügyi szakértői boncolását is. Annak alapján állapítható meg ugyanis, hogy az újszülött életképesen jött-e a világra, vagy sem. Amennyiben életképes volt, a cselekmény büntetőjogi felelőssége is felvetődik.

Kapcsolódó anyagok:

  • 12 év fegyház első fokon a kettős csecsemőgyilkos anyának
  • Élve temette el gyermekét egy kárpátaljai asszony
  • Halott csecsemő a panzióban
  • Tyúkólban találták meg a halott csecsemőt