Kutattak, fejlesztettek, jubileumot ünnepeltek a Miskolci Egyetemen

Akt.:
A konferencián
A konferencián - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara hétfőn rendezte meg az Igazságügyi Minisztérium Kutatási és Oktatásfejlesztési Programjai keretében megvalósuló projektek zárókonferenciáját, amely egyben a Miskolci Jogászképzés 35. jubileumi tanévének záró­eseménye is volt.

Az Igazságügyi Minisztérium 2016-ban „A jogász­képzés színvonalának emelését célzó” programot indított. Ennek részeként a Miskolci Egyetem Állam- és Jog­tudományi Karán összesen 14 kutatási és oktatásfejlesztési program kaphatta meg a minisztérium támogatását. Ezekben összesen 50 oktató-­kutató, 10 adminisztratív dolgozó, 7 PhD-hallgató és 30 hallgató vett rész.

A rendezvény zárásaként prof. dr. Farkas Ákos dékán oklevelet adott át a kar IM Nemzeti Kiválósági Ösztöndíjat elnyert jogászhallgatóinak és az IM Kutatási és Oktatásfejlesztési Programjaiban részt vevő doktoranduszhallgatóknak és joghallgatóknak.

Alapítva 35 éve

A konferencia keretében az Igazságügyi Minisztérium támogatásával folyó „Herbst­akademie I. Német-Magyar Őszi Akadémia” című projekt részeként életre hívott, az alternatív vitarendezés és konfliktuskezelés témakörét lefedő nemzetközi online folyó­iratot is bemutatták.

A rendezvény méltó alkalmat szolgáltatott az alapítása 35. évfordulóját ünneplő Állam- és Jogtudományi Kar jubileumi tanévének értékelésére is. Ennek során prof. dr. Farkas Ákos dékán áttekintette a miskolci jogászképzés történetét, fontosabb mérföldköveit és a jubileumi tanévben megvalósult rendezvényeket.

ÉM