Kutatók Éjszakája – Robbanás lesz, de nem kell megijedni

Kutatók Éjszakája – Robbanás lesz, de nem kell megijedni
Miskolc – Kutatók Éjszakájára várja az egyetem pénteken este az érdeklődőket. Több helyszínen, több mint 100 program vár az érdeklődőkre Miskolcon.

„A nagy durranás”, ez lehet a mottója az idei miskolci Kutatók Éjszakájának. Ma éjszaka ugyanis több olyan kísérletet is láthatnak az érdeklődők, melyek egy nagy durranással érnek véget. Megijedni persze nem kell, érdemes lesz ellátogatni a Miskolci Egyetemre, hiszen a legtöbb kísérlet és bemutató itt zajlik majd. De lesz program a Pannon-tenger Múzeumban és a Zenepalotában is. A Kutatók Éjszakájához csatlakozott az Avasi Gimnázium és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, ahol szintén izgalmas bemutatók várnak ránk. A Kutatók Éjszakáján a városi buszok meghosszabbított üzemidővel és több járattal közlekednek az egyetemre.

Ma éjjel ébren maradnak a kutatók

Ismét feltárulnak az egyetemi laboratóriumok, tanműhelyek és tárgyalótermek, hiszen újra itt a Kutatók Éjszakája, melyet 10. alkalommal rendeznek meg országszerte. A Miskolci Egyetem több mint száz ingyenes programmal várja az érdeklődőket ma délután 5 órától éjszaka 11 óráig. Csak néhány látványos kísérlet kedvcsinálónak: szablyavívás és ólomkatonák, lángorgona és tanbánya, porrobbanás a konyhában, zselészörny, robotfoci, szuperszámítógép.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Kékesi Tamás, a Miskolci Egyetem tudományos rektorhelyettese elmondta: a Kutatók Éjszakájának nem titkolt célja, hogy felkeltse a még középiskolás diákok érdeklődését az egyetemi tanulmányok iránt. Kiemelte a műszaki tudományokat, mivel jelenleg hatalmas az ipar igénye a jól képzett mérnökökre. Az idei Kutatók Éjszakájához csatlakozott Miskolc legújabb gyára, a TAKATA is. Részletes program a Miskolci Egyetem honlapján található.

ÉM-HE


Tudomány a katedrán túl – Kutatók Éjszakája

Miskolc – Az elmúlt jópár évben már megszokhattuk: ha szeptember vége, akkor Kutatók Éjszakája. Így lesz ez idén is. 2015. szeptember 25-én ismét kitárja kapuit (és laboratóriumait) a Miskolci Egyetem a kíváncsi gyerekek és kíváncsi szüleik előtt. A késő éjszakába nyúló rendezvény központi megnyitóját 17.00 órakor tartják az egyetemi Díszaulában. tovább »

hirdetés
hirdet�s