Kutatók Éjszakája – Lehull a lepel az egyetem versenyautójáról

Akt.:
Kutatók Éjszakája - Lehull a lepel az egyetem versenyautójáról
Kutatók Éjszakája - Lehull a lepel az egyetem versenyautójáról - © Fotó: Kozma István
Miskolc - Lángfestés, bányalátogatás, észbontó, robotfoci, jogi kvíz – csak néhány program azok közül, amelyek szeptember 26-án a Miskolci Egyetem által szervezett Kutatók Éjszakáján várják a látogatókat.

Az egyetem nyolcadik alkalommal kapcsolódik az Európa-szerte népszerű programsorozathoz, de az idén nagy hangsúlyt kap az intézményben futó projektek bemutatása. Mint a szervezők fogalmaztak: az egyetem eredményeit, kutatásait fesztivál köntösbe bújtatják.

Dr. Kékesi Tamás, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese elmondta: a műszaki, természet-, társadalom-, egészség- és bölcsészettudományok szakavatott művelői, hallgatóik segítségével szórakozva teremtik meg a tanulás lehetőségét.

Az eseményen bemutatják azt a versenyautót is, amelyet a Miskolci Egyetem hallgatói készítettek, de eddig még csak fotókon láthatott a közönség.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM


Kutatók éjszakája – Jubileumokat is ünnepelnek a Miskolci Egyetemen

Miskolc, 2014. szeptember 24., szerda (MTI) – A Miskolci Egyetemen megtalálható valamennyi tudományterület képviselteti magát pénteken az idei Kutatók éjszakáján, és fesztiválköntösbe bújtatják a campus eredményeit, kutatásait. tovább »