Kutatók éjszakája – Jubileumokat is ünnepelnek a Miskolci Egyetemen

Miskolc, 2014. szeptember 24., szerda (MTI) – A Miskolci Egyetemen megtalálható valamennyi tudományterület képviselteti magát pénteken az idei Kutatók éjszakáján, és fesztiválköntösbe bújtatják a campus eredményeit, kutatásait.

Az idei év több szempontból is kiemelkedő a Miskolci Egyetem életében, hiszen ebben az évben ünneplik a műszaki felsőoktatás 250. évfordulóját, és az egyetem Miskolcra költözésének 65. évfordulóját is – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az évfordulók sora azonban ezzel nem ér véget, jeles esemény ugyanis a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. évfordulója, ráadás, hogy a Miskolci Egyetemen működő Konfuciusz Intézet egyéves lett, miközben világszerte 10. jubileumát ünneplik a hasonló, kínai kultúrát és művészetet népszerűsítő szervezetek.

A Kutatók éjszakáján az évfordulók ünneplése mellett az érdeklődők ismereteket szerezhetnek a hallgatók fejlesztette versenyautókról, a Tesla tekercsről, a dinoszaurusz- és egyéb csontok földradar-kutatásáról, illetve a plazmasugaras és anyagtudományi berendezésekről.

A műszaki irányt az Európában is egyre népszerűbb kínai nyelvi és kulturális program, Nyelvek Európai Napja, E-marketing, és a testünk titkait feszegető témák egészítik ki.

A szervezők tájékoztatása szerint a műszaki, természet-, társadalom-, egészség- és bölcsészettudományok szakavatott oktatói hallgatóik közreműködésével teremtik meg a szórakozva tanulás lehetőségét. A helyszínek között ingyenes buszok közlekednek majd.

A Miskolci Egyetem nyolcadik alkalommal csatlakozik az Európa-szerte szeptember utolsó péntek estéjén tartandó Kutatók éjszakája programsorozathoz szeptember 26-án.

– MTI –