Kutatás az állatmenhely vezetője után

Egy hónappal a bőnyi állatmenhely vezetőjének eltűnése után 80 rendőr kutatta át a közeli erdőt csütörtökön. Hiába vizsgálták át az egész környéket aprólékosan, nem bukkantak az asszony nyomára. Eva Rhodes ellen már elfogatóparancs is van, mivel nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson. Közben a telepen még mindig több mint 50 állat él, és ha nem rövidesen nem találnak nekik gazdát, akkor elaltatják őket.

A 80 rendőr két méterenként állt láncba és centiméterről centiméterre átkutatták az erdőt. 12 négyzetkilométernyi, fákkal, bokrokkal és aljnövényzettel sűrűn benőtt területet vizsgáltak át. A keresésben négy kutatócsoport vett részt, akik rádióösszeköttetésben voltak egymással, munkájukat pedig a helyi erdész is segítette. A rendőrök kutyákat is bevetettek, de a jól képzett négylábúknak sem volt könnyű dolguk A házban ugyanis alig tudtak szagot rögzíteni, mivel a telep vezetője több macskával és kutyával élt együtt.

Az asszony még egy hónappal ezelőtt tűnt el erről az állatmenhelyről, azóta semmilyen életjelet nem adott magáról. Személyes holmijait és autóját is a Győrhöz közeli menhelyen hagyta. A telepen őrzött állatok napokig éheztek, róluk most önkéntesek gondoskodnak. Sok állatot már örökbe adtak, de még mindig több mint 50 kutya, illetve macska él a telepen. A hétvégén nyílt napot tartanak a menhelyen, a még megmaradt kutyákat és macskákat bárki ingyen elviheti. Azokat az állatokat, amelyeknek most nem találnak gazdát, valószínűleg elaltatják, a telephelyet ugyanis felszámolják.
Eva Rhodes ellen közben a Győri Városi Bíróság elfogatóparancsot adott ki, mivel nem jelent meg egy tárgyaláson, ahol hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt kellett volna felelnie. A menhely vezetője még 2003-ban fényképezőgéppel ütlegelte a helyi körzeti megbízottat.

A csütörtöki keresés egyébként nem volt eredményes. Az eltűnése miatt indított nyomozás tovább folytatódik. Egyelőre semmilyen jel nem utal bűncselekményre – közölte Szabadfi Árpád, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya.