Friss hírek

2011.04.29. 13:23

Richard Fieldnek nincs szándékában részt venni a "tervezett koncepciós tárgyalásban"

<p>Nincs szándékában részt venni a "tervezett koncepciós tárgyalásban" - reagált Richard Field arra, hogy a fideszes Kocsis Máté egy vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezte, hogy kiderüljön, kik állnak a gyöngyöspatai feszültségek hátterében. Az index.hu információja szerint az amerikai üzletember, aki egyik szervezője volt a roma asszonyok és gyermekek múlt hét végi elutaztatásának, nyílt levelet írt a fideszes politikusnak, amelyben egyebek között leszögezi: "a gyöngyöspatai tények jól dokumentáltak, és magukért beszélnek.</p>

A levélben Richard Field azt írja, hogy szerinte indokolt volt a 276 gyöngyöspatai roma nő és gyerek kitelepítése a Véderő meghirdetett gyakorlata előtt, hiszen április 22-én reggel nem voltak rendőrök a településen. "Ha cselekedetemmel rontottam az általam őszintén és mélyen szeretett Magyarország nemzetközi megítélésén, azt őszintén sajnálom. Ha azonban bármikor a jövőben arra kérnek, hogy segítsek megvédeni magyar állampolgárokat fasiszta gengszterektől, azt tétovázás nélkül meg fogom tenni, ha az módomban áll. Mert a magyar állampolgárok életének védelme fontosabb, mint bármely kormány vagy politikai párt tekintélyének megóvása. És ha cselekedeteimmel megmutattam a magyaroknak, hogy a szabadsággal együtt jár az a kötelesség, hogy a társadalom legelesettebb tagjait megvédjük, akkor úgy fogom érezni, hogy volt értelme az életemnek" - írja az amerikai üzletember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!