Kutak, árak nélkül

Augusztus 22-én, vagyis hétfőn lépett életbe az a szabályozás, miszerint a benzinkutaknak az útról jól látható módon kell az üzemanyagáraikról tájékoztatni az autósokat.

 Több társasághoz tartozó kút ugyanis – mint arról már korábban több ízben beszámoltunk – az üzemanyagárak drasztikus különbségeinek kialakulásával leszedte a korábban totemoszlopokon is jelzett árakat, így például a Mol, az OMV, az Esso, míg a Shell kutakon már évek óta nem jelzik ilyenformán az árakat. A társasághoz tartozó kutak most is „kilógnak a sorból”, ugyanis kijelzik az árakat az útról jól látható módon is, ám nem a totemoszlopokon, hanem a Shell kutak egységesen molinót használnak erre a célra.

Körképünkből kiderült, míg a kutak többsége a szabályozás életbe lépése előtt kihelyezte követelménynek megfelelő módon az árakat, az OMV kutakon még hétfőn is csak a kútfejeknél tájékozódhattak az autósok.

A témában a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőséget is szerettük volna megkérdezni, ám az illetékest hétfő délutánig nem sikerült utolérnünk.

OlKa