boon-sportoldal

2010.03.12. 21:52

Elmaradt a Macik búcsúmeccse

<p>A Miskolci Jegesmedvék JSE ob I-es jégkorongcsapatának egyik mérkőzése (az utolsó) péntekre maradt – a Ferencvárossal vívott találkozót már február 7-én le kellett volna játszani, ám akkor jégproblémák miatt a csata a 20. percben félbeszakadt a pesterzsébeti csarnokban.</p>

A Macik természetesen belementek abba, hogy ezt a meccset pótolják, amit a szövetség március 12-re, mára írt ki. Anno még nem lehetett tudni, hogy az összecsapásnak már nem lesz tétje, ugyanis idő előtt eldőlt, hogy a fővárosi zöld-fehérek bejutnak az elődöntőbe (és ma elkezdik a párharcot a Sapa Fehérvár AV 19-cel), a miskolciak pedig az utolsó pozícióban zárnak. Miután a február 7-i találkozó a vendéglátó hibájából szakadt félbe, a szövetség versenybírósága határozatban arra kötelezte a budapestieket, hogy térítsék meg az újrajátszás során felmerült költségeket az MJJSE-nek, legkésőbb egy órával a kezdést megelőzően, vagyis 18 óráig. Ez azonban elmaradt – s ezzel együtt a mérkőzés is.

Ezt már nem...

– Pontban 18 órakor felhívott a helyszínről Mayer Péter, az edzőnk, hogy nem történt semmi, mitévők legyenek – kezdte az eset magyarázatát Egri István, az MJJSE elnöke. – Azt mondtam: akkor pakolás, jöjjenek haza. Nyolc perccel ezután a Fradi trénere, Szergej Oreskin telefonált, hogy van pénz, játszunk. Erre ismét kapcsolatba léptem Mayer Péterrel, aki adta a már zuhanyzóban lévő csapatkapitányt, Láda Balázst, illetve a fiamat, Gergőt. Tudom, hogy ha azt kértem volna tőlük erőszakkal, hogy menjenek vissza, megtették volna, de a fiam, aki a legidősebb tagja a csapatnak, azt mondta: „Apa, mindent, de ezt már nem...” Adok a véleményére, a Balázséra, az edzőére is, ezért nem kértem ezt tőlük, s egyébként sem biztos, hogy ebből a mérkőzésből ilyen előzmények után jó sült volna ki. Hozzáteszem, az ég világon semmi bajom a Ferencváros játékosaival, Szergejjel, maga a klub a hibás, amely ilyen helyzetbe hozta az alkalmazottait. Mi készültünk becsülettel, ahogy eddig mindig, volt edzés, csütörtökön, pénteken délelőtt, de amit műveltek az enyhén szólva is sportszerűtlen. Én, valamint a klub minden munkatársa, játékosa arra szerződött, hogy végigjátsszuk a bajnokságot, ezt emelt fővel megtettük. A határozat röviddel a félbeszakadt meccs után született, volt öt hete a Ferencvárosnak, hogy az anyagiakat rendezze...

Hogy mi lesz a pontokkal, a szövetség lesz hivatott eldönteni, mintahogy azt is, hogy megtéríti-e valaki a Jegesmedvék két „felesleges” budapesti utazását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!