Kupakot gyűjtenek segítőszándékkal az újiráziak

Újiráz – A település lakói is bekapcsolódtak abba a kupakgyűjtési akcióba, amivel egy két éves kisfiú gyógykezelését segíthetik.

Hőgyes Ferencné és családja már múlt év szeptembere óta gyűjtögeti az üdítős flakonok kupakjait. Pontosan azóta, amióta a családfő – aki kéthetente jár haza Újirázra, mivel a munkája másfelé köti – elújságolta otthon, hogy az egyik kollégájától hallotta, hogy kupakgyűjtéssel segíteni lehet egy beteg gyermeken.

Aztán az egyik napilapban is megjelent egy felhívás, miszerint az agyvérzéssel, súlyos agykárosodással világra jött, koraszülött Festő Alex nevű kisfiún egyedül csak az őssejtterápia segíthet.

A Kijevben végzett kezelés ára azonban alkalmanként kétmillió forintba kerül. A szülők az elsőt áprilisban kölcsönpénzből megcsináltatták, de a továbbiakra nincs anyagi lehetőségük. Egy műanyag feldolgozó cég úgy próbál rajtuk segíteni, hogy a műanyag kupakokat jó áron átveszi tőlük. A várható gyógykezelési költségeket megközelítőleg huszonkét tonna műanyag hulladék fedezi.

Hőgyesék ősz óta kéthetente juttatják el a kupakokat a férj kollégájának, aki továbbítja azt a megfelelő helyre. Most azonban Irénkének, a feleségnek az az ötlete támadt, hogy meghirdeti a faluban is a segítő akciót, hátha megmozdulnak az emberek. Kiplakátolta a felhívást, és azóta már érdeklődtek is a jószándékú lakosok.

Azt mondja, más településekről is szívesen fogadja az összegyűjtött kupakokat, ha van, aki vállalja, hogy eljuttatja hozzá Újirázra, a Rákóczi utca 30.szám alá. Hiszen minél több kupak gyűlik össze, annál hamarabb tudják folytatni a kisfiú gyógyítását.

B. K. A.