Kupakgyűjtés: az első csatlakozók

Alex számára gyűlik
Alex számára gyűlik
Miskolc – Folytatódik a kupakgyűjtő akció, Szádváry Gyula felhívására már többen jelentkeztek. Például Miskolcról is: egy ABC kisbolt és a Munkáspárt szervezete jelezte, hogy hozzájuk továbbra is vihetik a műanyagkupakot, még Alex javára.

Az eddigi akcióban is szépen teljesített a miskolci Király utca 28. szám alatti Mini ABC. Most is azonnal jelentkeztek Szádváry Gyulánál, hogy csatlakoznának az alapítványhoz. Ottjártunkkor is volt épp egy jó zsáknyi kupak az üzletben. A Vanta Zsolt tulajdonában lévő bolt két alkalmazottja, Kazai Krisztián és Krizsó Szabolcs, valamint cimboráik, lemásolták az újságban megjelent felhívást, s a környék lépcsőházaiban kiragasztgatták, azzal: náluk leadhatók a kupakok. Nem riadnak meg attól sem, ha túl sok gyűlne össze, sőt számítanak is rá, mert az ő vásárlóik jószívűek. „Bármennyi gyűlik is össze, megoldjuk”, nyugtatott meg Kazai Krisztián alkalmazott.

Lapunkból értesült a kupakgyűjtő akció folytatásáról a Munkáspárt megyei elnöksége, s elhatározták: csatlakoznak a Fiatalokért Alapítvány kezdeményezéséhez.

A miskolciak összegyűjtött kupakjaikat leadhatják a
Miskolc, Stadion u. 37. szám alatti irodájukban.
Előzetes bejelentés: 46/375-842,
hivatali időben: hétfőn és csütörtökön 9–16 óráig

– tájékoztatta lapunkat Fülep Józsefné városi elnök, megyei elnökségi tag.

 

Egy kupak, két kupak… sok kupak

Olvasóink jelezték: továbbra is szívesen gyűjtenék a kupakokat, ha ezzel segíthetnek. Szádváry Gyulának, a Baktakék-en bejegyzett, „A Fiatalokért Alapítvány” kuratóriumi elnökének köszönhetően lesz folytatás.

 

Az Észak-Magyarország által indított, s lezártnak tekintett kupakgyűjtő akció sikeréhez többek között az abaújiak is erősen hozzájárultak.

 – Sokan megmozdultak és sok műanyag kupak összegyűlt. Baktakék-en az iskolások, óvodások csatlakoztak a kezdeményezéshez, de a boltok és italboltok is megtették a magukét.

Krasznokvajda környékéről is hozzánk kerültek a kupakokkal megtöltött zsákok. Itt is az iskolások és az üzletek jeleskedtek – meséli az elnök. – Kovács Barnáné önkormányzati dolgozó példásan szervezte a gyűjtést a térségben és még arról is gondoskodott, hogy az önkormányzat falugondnoki autója eljuttassa alapítványunkhoz a megtöltött zsákokat, amiket aztán a szerkesztőségbe továbbítottunk.

Ha egyszer beindul…

A „gépezet” működésének sikerén felbuzdulva elhatározták, hogy a gyűjtést meghatározatlan ideig folytatják, hiszen egyrészt Alex sem gyógyult meg még, másrészt pedig rajta kívül, sajnos, sok a segítségre szoruló.
– Ráadásul az amúgy szemétbe kerülő kupakok begyűjtésével még a környezet terhelését is csökkentjük – teszi hozzá az egyébként természetszeretetéről is ismert tanár.

Sok kicsi kerestetik

Szádváry Gyula elsőként az Abaúj Coop Zrt. vezetőivel egyeztetett, akik segítik a munkát. A boltvezetők körlevelet kapnak az akció folytatásáról.
– Alapítványunk felhívást juttat el az üzletekbe. Azokba is, amelyek vállalkozásban működnek. A felhívás megszólítja a vásárlókat is. Örömmel számolhatok be a következő lépésről: a Baktakék-en működik két, szikvíz- és üdítőgyártással foglalkozó vállalkozás. A Hirkó-szóda és Papp-szóda mintegy 300 kereskedelmi és vendéglátó egységbe juttatja el termékeit. A vállalkozók járataikkal az egységekben összegyűlt kupakokat Baktakék-re szállítják, alapítványunk pedig továbbítja a műanyag-feldolgozóhoz – újságolta az elnök. – Már csak az emberek részéről kell egy kis együttérzés és odafigyelés. Kérek mindenkit, mutassuk meg, hogy nemcsak marakodni tudunk, de képesek vagyunk az összefogásra is. Elvégre sok kicsi sokra megy.

Folytassák, mi hírt adunk!

Az Észak-Magyarország a továbbiakban nem tudja vállalni a kupakok begyűjtését, illetve szállításának megszervezését. Viszont arra buzdítja az olvasókat, csatlakozzanak Szádváry Gyula kezdeményezéséhez. A folyamat egy-egy állomásáról, eredményeiről pedig a továbbiakban is szívesen beszámolunk.

 

Szádváry Gyula
kuratóriumi elnök, illetve
A Fiatalokért Alapítvány” elérhetőségei
Cím: 3836 Baktakék, Rákóczi út 71.
E-mail: civil3903@freemail.hu
Tel.: 46/440-163<br />Mobil: 30/5927005