Kuntić marad; társ érkezik?

Kuntić marad; társ érkezik?
Kedden is a múlt hét hétfőn munkába álló Zoran Kuntić irányítja a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának edzését.
Pro licenszes edzők Magyarországon [.doc – 25KB]

A DVTK élvonalbeli focistái kedden délelőtt találkoznak legközelebb, akik változatlanul Zoran Kuntić edző irányításával végzik majd az edzést. Azt azonban még nem tudni, hogy a következő mérkőzésen, az október 15-i Sopron elleni bajnokin ki irányítja majd a piros-fehér gárdát.

– Összesen 31 pro licences magyar edző van, akik közül tizenegynéhány dolgozik, öten-hatan különböző okok miatt nem vállalnak munkát, így a maradék tízből “válogathatunk” – mondta Sallói István, a DVTK tulajdonos-ügyvezetője. – Mi változatlanul fiatal, sikerre éhes edzőt szeretnénk, ezért is szerződtettük Zoran Kuntić-ot. Most olyan megoldást keresünk, hogy a vele kötött megállapodást ne kelljen felbontani. El tudnék képzelni olyan felállást, amelyben Zoran Kuntić és egy másik edző egymást kiegészítve dolgozik, ahol nincs alá- vagy fölé rendeltségi viszony.

Pintér Attila nem

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége kedden 17 órától rendkívüli ülést tart, de hogy a Diósgyőri VTK beadványáról tárgyal-e a grémium azt még nem tudni, ugyanis a pontos napirend még nem ismert.

Arra a kérdésre, hogy ez a személy lehet-e Szabó András, aki legutóbb Détári Lajossal dolgozott együtt Nyíregyházán, Sallói István azt válaszolta, hogy többek között vele is tárgyaltak, azt viszont cáfolta, hogy Pintér Attilával is felvették volna a kapcsolatot.

A DVTK eljuttatott az MLSZ elnökségéhez egy beadványt, amelyben azt kérik, hogy foglaljanak állást az edzők szerződtetésének ügyében, de Sallói István szerint elképzelhető, hogy ettől függetlenül megnyugtató döntést hoznak a vezetőedző szerződtetésének ügyében.

BCs