Kung-fu és természetgyógyászat

Kung-fu és természetgyógyászat
Hajdúböszörmény – Második alkalommal rendezett harcművészeti és életmód fesztivált a hajdúböszörményi Gajdán Tai Qi Sport Egyesület a településen augusztus 12-én egész nap. Mint azt Gajdán András, a vezetőjük elmondta, 2005 szeptemberében tartották az első edzést, s tavaly tavaszra jegyezték be az egyesületet.


A kungfu -bajnokság helyi érmesei:
Pusztakezes formagyakorlat lányoknak: III.: Molnár Fanni, fiúknak: II.: Molnár László, III.: Papp Ádám. Felnőtt női: II.:
Drén Gáborné,férfiaknak: II.: Molnár Balázs, III.: Gombos János.

Fegyveres gyakorlat lányoknak: III. Molnár Fanni.

Light kontakt küzdelem 6-8 éves fiúknak: II.: Szabó Bence, 9-10 éves lányoknak: II.Molnár Fanni, III.:Unger Wanda, 9-10éves fiúknak: II.: Papp Ádám, III. : Molnár László, Várdai Zsolt,ifjúsági fiú kategória: II.: Balogh Dávid, III. Kiss Ferenc.

Free style: III.: Gajdán András. Valamennyien a Gajdán Tai Qi SE versenyzői.

Olyannyira eredményesek, hogy négy tagjuk már a második vizsgafokozatot is megszerezte a tai qi (taj csi) stílusból. A taj csi kínaiharcművészetistílus, úgynevezett “belső irányzat”, mert jellemzője a nem pusztán fizikaierőre alapuló gyakorlásmód, az energia - a Csí – teljeskörű alkalmazása. A gyakorlások során lassú és folyamatos meditatív mozgásban végzik a formagyakorlatokat, valamint azok harci alkalmazásait. Ebből láthatott ízelítőt az egyre sokasodó közönség a művelődésiházban, hiszen meghívásos kungfu-bajnokságot is rendeztek a helyi egyesület, a nyíregyháziMiló Kung-Fu Team, valamint az újfehétói Tai Qi Club versenyzőinek részvételével. Később harcművészetibemutatókat is láthattunk, előtte azonban Miló Viktória profi ökölvívó világbajnokunk lépett színpadra, hogy a helyiek közelebbről is megismerhessék, kifaggathassák.

Mindenféle gyógymód

A fesztivál ideje alatt kiállítók várták a természetgyógyászathoz közelállókat, feng shui, asztrológia, aurafotózás, kártyajóslás, íriszdiagnosztika is volt .